6 tips till dig som börjar plugga i höst
1. Låna böcker
Du behöver du inte köpa kurslitteraturen om du är tidigt ute. Då kan du låna böcker på biblioteket istället!
 
 
 
2. Ta vara på nollningen
Även om du inte är så mycket för fest eller spex så borde du verkligen vara med på nollningen. Du lär känna alla från klassen och de som går årskursen över dig. Oavsett om du redan har massa vänner på skolan är det jättebra att lära känna någon som läser samma sak som dig.
 
3. Utnyttja alla fördelar
Som student öppnar sig en värld av rabatter och  erbjudanden. Gå med i Ica student och kolla in mecenat. Det är okej att vara snål när man är en "fattig student". 
 
 
4. Jobba/praktisera vid sidan av
Alla utbildningar är olika, men på de flesta har du tid över till ett extrajobb. Ta chansen och gör något som kan få ditt cv att sticka ut när du är klar. Var inte rädd för att jobba gratis. Pengar är alltid kul men vissa erfarenheter kan du tjäna på längre fram.
 
5. Skjut inte upp plugget
Detta är så lätthänt, speciellt i början under nollningen. Försök läsa någon sida per dag så slipper du sitta med ett berg under tentaplugget. Det går alltid att klämma in 1timme med plugg per dag.
 
 
6. Köp en termos
Under mina första veckor i skolan la jag 200 spänn på kaffe. 10 kronor per kopp blir väldigt dyrt i längden. Glöm inte att göra matlådor om du har en långdag i skolan. Plocksalladen på vårt universitet är dyrare än picadelin på Coop i stan. 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like