Mitt bästa karriärstips!
Mötte upp Felica och Edit för en kaffe och lite catch up (och outfit fotografering he he). Vi kom in på lite karriärsnack då jag ville veta allt om deras nya jobb. De är nämnligen så driftiga och jag är så stolt över dem! Men hur som helst så kom vi in på ämnet karriär. Därför tänkte jag dela med mig även här om mitt bästa karriärstips för dig som pluggar. 
 
Jo, att inte se dina klasskamrater som konkurrenter. Ni har en sån otrolig möjlighet att skapa en sammanhållning, bli ett lag som alltid backar varandra. Det första jag fick höra på min utbildning var: "se er omkring, i det här klassrummet sitter 40 andra konkurrenter". Och det gör mig riktigt arg så här i efterhand. Där satt vi, livrädda för att bli utkonkurrerade av våra klasskamrater. Vilket är helt fel. 
 
Det är ju under skolåren som man har tid att bygga starka relationer som håller en hel livstid. Det var ju inte mina konkurrenter som satt där i klassrummet, det var ju 40 stycken framtida kollegor. Att tävla mot varandra gör en ensam och svag. Men att tävla med varandra gör en stark och kraftfull. 
 
Ja, det är hård konkurrens där ute, oavsett vilken bransch du vill in i. Men låt oss säga att det finns 5 jobb där ute. De kommer fyllas, oavsett om det är av dig, dina klasskamrater eller några främlingar. Om det nu skulle vara så att du inte är en av de fem så är det väl jättebra att det är en av dina klasskamrater som fått jobbet? Då har du en halv fot inne. 
 
Så ta vara på dina klasskompisar. Lyft varandra, peppa och få varandra att växa. Var ett team som alltid håller varandra om ryggen. När ni väl står där vid examen så behöver du inte ha panik över att du och 40 andra ska ut och tävla om jobben. Du får kanske kämpa för att få dig ett jobb, men om det inte går vägen så har du 40 kollegor som mer än gärna skulle lägga in ett gott ord åt dig och kanske till och med fixa en plats. 
 
Den möjligheten är ovärderlig. Så ta vara på dina klasskompisar och se dem som kollegor, inte som konkurrenter. 
 
 
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like