Nytt matbord och stolar
Äntligen, alltså verkligen äntligen är matsalsmöblerna på plats!! Stolarna är slipade, målade och monterade och bordet är (nästan) helt uppbyggt.
 
För flera månader sedan, typ i vintras, köpte jag den här bordsskivan av  Vanja Wikström, som tidigare använt det som soffbord. Sen spenderade jag ytterligare X-antal månader på att hitta ett snyggt underrede i mässing.
 
 
Jag lyckades leta upp underredet som Petra Tungården har till sitt marmorbord, men då det var så gaaalet dyrt så sköt tänkte hela tiden "jag beställer det nästa månad" - som tur var. 
 
För där, på en krogloppis på Nöjesfabriken i Karlstad hittade jag de här underredena, för 200 kronor styck. Så värt!
 
 
Jag ska lägga en tunn träskiva mellan underredet och matbordet för att göra det mer stabilt, men det står ändå ganska bra. Är så nöjd med det! 
 
Stolarna har jag inte byggt från grunden på samma sätt som bordet. De har jag bara slipat och målat om, även om det kanske inte var så bara haha!
Dessa var från början ljusgröna och inköpta på Ellos!
 
Än är det mycket kvar att göra i mathörnan. Golv ska slipas, matta ska in, tavlor ska upp och så även lampor. Har ni tips på vart man hittar snygga tavlor får ni gärna hojta till!
Kommentarer (5)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress
Mason Pearson recension
Blev med ny hårborste för några veckor sen. Efter år av trånande slog jag tillslut till på en borste från Mason Pearson. 
 
Jag valde den minsta storleken, pocket, så jag kan slänga ner den i väskan lätt. Dessutom äger jag redan en liknande borste som är stor så det kändes onödigt. 
 
Det finns ju lite olika modeller för olika hårtyper, så jag kollade upp vilsken av deras borstar som skulle passa mitt hår bäst på deras hemsida. 
 
Lotten föll på en "pure bristle" vilket innebär att stråna bara är i svinborst och inte blandade med nylon (som passar tjockare hårstrån. 
 
Den är rätt dyr, ca 900 kr går den loss för. Men den håller i åratal!! Och hur jag vet det? Jo, jag haf ägt en borste i samma material sen jag var fem. Håröm som jag är är det endast dessa borstar som funkar på mitt SUPERTRASSLIGA hår. 
 
Så här ser min gamla barndomsborste ut idag! Den är ihoptejpad med silver tejp då det utbröt ett och ett annat vansinnesutbrott under perioden mellan 5-23 år... men annars är den fortfarande lika magisk. Även om mina vänner kallar den för vodo-borsten. 
 
Kommentarer (0)
Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress

Veckans like

 
Visa fler inlägg